Додела диплома и похвалница матурантима 2022.

У свечаној сали Народној музеја, на пригодној свечаности, коју су музички оплеменили ученици 1/1 и 1/2, најбољим матурантима додељене су дипломе и похвалнице за одличан успех и појединачне успехе у наставним предметима. 

Међу најбољим ученицимa, Иваном Манић, Огњеном Ђурђевићем, Александром Ћурчин, Стефаном Сремчевим, титулу Ђака генерације понео је неприкосновено Нестор Иличин, талентовани математичар који је уписао ЕТФ без пријемног испита, на основу државне награде из математике. Ови ученици су носиоци многобројних награда из Математике, Физике, Српског језика и књижевности, Психологије, Филозофије, Социологије. Такође, ученик генерације је добио слику од УГ Крила анђела, коју је уручио Милан Рељин.

Као и на добрим спортским такмичењима, избор најбољег спортисте међу маурантима био је неизвестан до последњег тренутка. Такмичиле су се рукометашица Јелена Шицар и пливачица Дејана Весков, која је и проглашена спортистом генерације.

Новину ове године представља посебна награда за најбољег ученика у области друштвених наука, коју је доделио Александар Тодоровић, бивши ученик Гимназије, данас успешан адвокат у Новом Саду. Награду је примио Огњен Ђурђевић, који је постигао одличне резултате на републичким и међународним такмичењима из области Српског језика и књижевности, Енглеског језика, Филозофије и Социологије.

У прилогу можете погледати галерију фотографија са свечане доделе.