Награђени ученици школске 2023/2024.

Ученик генерације

Јана Страјнић је у току четворогодишњег школовања учествовала и остварила значајне резултате на такмичењима различитих нивоа из области природних наука, из биологије, хемије и математике. Похађала је семинар биомедицине у ИС Петница што јој је помогло да на науку гледа из другачије перспективе, да схвати значај мултидисциплинарности и да, најважније – како она каже – упозна дивне људе са којима је и даље у контакту. Активно је учествовала у организацијама Ноћи гимназије и била друштвено активна; била део гимназијске екипе на многим такмичењима. Осим тога, Јана се бави пливањем и учествовала је на републичким такмичењима и на Спортској школској олимпијади. Носилац је Вукове дипломе и посебних диплома из биологије и физичког васпитања.

Спортиста генерације

Ања Гарача је представљала Гимназију на многобројним спортским такмичењима: на међуокружним и окружним такмичењима у кошарци, на републичким такмичењима у баскету и рукомету, на Спортској школској олимпијади као и на Светском школском првенству у рукомету. Носилац је посебне дипломе из физичког васпитања.

Амбасадор гимназије

Милица Савковић је представљала Гимназију, град и Србију на размени ученика у иностранству. Била је активна у Ученичком парламенту.

Награда ,,Тодоровић“

Ана Стојковић је остварила успехе на републичким такмичењима из психологије два пута узастопно. Носилац је посебне дипломе из тог предмета. Планира да упише психологију.