Хуманитарна помоћ за Дечије село у Сремској Каменици

Tоком Недеље сећања и заједништва у Гимназији Душан Васиљев у Кикинди организована је хуманитарна акција за Дечије село у Сремској Каменици.

Ученици и професори наше школе прикупљали су гардеробу, школски прибор и књиге за децу без родитељског старања, посетили Дечије село, упознали се са децом и условима у којима живе и склопили договор о будућој сарадњи која укључује посету деце из Дечијег села нашој школи сваког септембра,током Дана лудаје и о заједничким активностима на Тргу, као и посету наших ученика и професора сваког маја, на Дан породице, када би носили хуманитарну помоћ и дружили се у Дечијем селу.

Оно што је можда најважније је свест коју су ученици развили о потреби да се помаже другима којима је помоћ битна како материјално тако и осећајно , па је договор о будућој сарадњи директорке наше школе и директора Дечијег села можда и највећи успех ове акције. Договорено је да деца из Дечијег села долазе септембра и буду наши гости током Дана лудаје и да имамо заједнички штанд на тргу како бисмо се дружили и сарађивали, а да наши ученици током маја, када је дан породице, посећују село и односе хуманитарну помоћ која им је потребна. 

Маја Радловић, иницијатор и координатор хуманитарне aкције