Дан за уметност у Галерији Матице српске и у Музеју Војводине

Јединствену прилику да уз стручно вођење уживају у поставци женских портрета Паје Јовановића и Густава Климта, слика допремљених из музеја Галерије Матице српске, Уметничко-историјског музеја у Бечу и Галерије Белведере, имали су ученици трећег разреда Гимназије који похађају предмет Уметност и дизајн и на тај начин доживе епоху која је обележила крај 19. и почетак 20. века, те компаративно сагледају два уметника, једног из Вршца, другог из Беча. 

Истовремено, ученици су се упознали и са стваралаштвом Васе Поморишца, уметника који је успео да класичну уметност преломи кроз визуру модерности, и погледају дела изведена у различитим медијима, разноврсних тема и употребности, те уоче везу у мотивима са народном, средњовековном и савременом књижевношћу. 

У Музеју Војводине ученици су се уз стручно вођење упознали са сталним изложбеним поставкама, савремено организованим у чувању природног и културног наслеђа. 

У организацији и вођењу ученика учествовали су професори Наташа Добријевић, Наташа Иветић, Васа Микалачки и Дубравка Војводић.