Гимназијалци други на такмичењу Brainfinity

На такмичењу које је одржано у недељу 29.5.2022. екипа наше школе коју су чинили Милица Савковић, Јана Страјнић, Мила Радловић и Филип Бабић освојила је друго место и сребрну медаљу у категорији средњих школа. Они су нашу школу представљали под именом  „Јура Ђакшић“. До финала су стигли у квалификационом такмичењу које је одржано онлајн.

На прошлогодишњем такмичењу средњошколци су били распоређени према узрасту: први, други, трећи и четврти разред. Организатор је ове године одлучио да сви средњошколци, без обзира на узраст, буду у једној категорији. Наши гимназијалци су то дознали тек на крају такмичења, па су се мало успаничили да ли ће стићи до победничког постоља, пошто су се ту нашли и ученици средњих школа који су старији од њих.

Brainfinity  такмичење је Collaborative Problem Solving Challenge,  јединствено  у региону у коме ученици узраста од V до VIII разреда, као и ученици средњих школа у тимовима решавају проблеме у реалном контексту, користећи све предности информационих технологија.

За разлику од обичних задатака и тестова, у проблем солвингу не постоји само једно решење. Он подразумева комбинацију различитих приступа и одговара различитим стиловима учења, због чега се одлично слаже са методом за развој вишеструке интелигенције.

Још једном захваљујемо ученицима и професорима  који  су  нам помогли да стигнемо до другог места попуњавањем анкете која нам је била неопходна за истраживачки део једног од постављених задатака.

Љубомор Замуровић, проф.