Арт – Еко караван

Двадесеторо ученика ,,Прве београдске гимназије“ и њихови професори боравили су у нашем граду средином септембра као гости ученицима и професорима Гимназије ,,Душан Васиљев“. Сарадња ове две образовне установе започета је 2019, а на опште задовољство настављена је почетком ове школске године. У оквиру дводневне посете, ученици су имали прилику да упознају знаменитости Кикинде обилазећи Народни музеј, Старо језеро, Музеј Теру и да учествују у различитим кулурним садржајима током манифестације Дани лудаје. Том приликом интензивирана је сарадња у области музичке културе кроз дружење, размену знања и искустава која је крунисана наступом школских рок бендова у кафеу Паб Ј. Прикупљена средства од улазница, Ђачки парламент наше Гимназије наменио је за набавку школског прибора ученицима слабијег матијалног стања.

Пројекат Арт-еко караван покренуле су професорке музичке и ликовне културе и биологије ,,Прве београдске гимназије“ како би ученици кроз различите врсте програма, радионица и дружење размењивали знања и искуства и упознавали културу, музику и пределе различитих крајева наше и суседних земаља. Ученици и професори Гимназије ,,Душан Васиљев“ су крајем априла ове године били гости овој београдској елитној образовној установи, а таква сарадња је на добробит ђака и колега настављена већ на почетку нове школске године.

Кикиндска Гимназија је за сада прва и једина образовна установа из овог дела наше земље која је од самог почетка узела активно учешће у поментом пројекту поред још осам средњих школа из Србије и иностранства. У наредном периоду се очекује интензивнији наставак сарадње.

Наставник музичке културе, Александар Митревски
Наставник ликовне културе, Јелена Цигановић
Наставник биологије, Бојана Пењин