Гимназија  „ Душан Васиљев ” Кикинда

Државно такмичење талената за средње школе

У недељу, 30. маја у просторијама Гимназије ,,Урош Предић” у Панчеву, одржано је Државно такмичење талената за средње школе. На такмичењу је учествовало и четири ученице наше школе, полазнице Регионалног центра за таленте ,,Душан Васиљев” из Кикинде

Ирина Илић, историја, 88,5 поена, треће место, као и прва награда за најбољи научно- истраживачки рад из историје у Србији (Гимназија ,,Душан Васиљев”, четврти разред, менторка Драгана Француски).

Ивана Глигић, психологија, 97 поена, прво место, прва награда за најбољи научно-истраживачки рад из психологије у Србији (Гимназија ,,Душан Васиљев”, четврти разред, менторка Сања Мракић).

Александра Ћурчин, психологија, 98 поена, прво место, прва награда за најбољи научно-истраживачки рад из психологије у Србији (Гимназија ,,Душан Васиљев”, трећи разред, менторка Сања Мракић).
Јелена Ловрић, географија, прва награда за најбољи научно-истраживачки рад из географије у Србији (Гимназија ,,Душан Васиљев”, трећи разред, ментори Јасна Томашев и Будимир Ђукичин).
Ирина Илић завршава средњу школу и рад у РЦТ ,,Душан Васиљев” с освојена два трећа места и две узастопне награде за најбоље научно-истраживачке радове (историја), Александри Ћурчин и Ивани Глигић ово је било прво појављивање, а остварени пласман им је омогућио да студије психологије упишу без полагање пријемног испита.