Дан школе 2021. године

Поштовани родитељи, уважене колеге, драги ученици и  пријатељи Гимназије,
У име Гимназије „Душан Васиљев“ изражавам велико задовољство што могу, на данашњи дан, да вас поздравим, али и жаљење, што нисмо у могућности да Дан Гимназије обележимо на начин на који смо навикли, и који оваквој, реномираној установи доликује.
Услед епидемиолошке ситуације у којој се сви, невољно, налазимо, наше активности су представљене онлајн. Позивам вас да на сајту Гимназије погледате неке од њих: резултате такмичења,  награде, галерију најуспешнијих ученика, школски бенд, рецитаторе, прилоге о различитимактивностима и посетама градским институцијама.
Гимназија ове године обележава 163 године постојања. Сећа се генерација ученика, које су овде стасале и пошле даље, са усађеним веровањем у вредност прегалаштва и истрајности. Трудимо се да достојно идемо даље.
Посебно ми је задовољство да похвалим 30 ученика који су овогодишњи носиоци плакете Душан Васиљев, признања које школа додељује најуспешнијим матурантима. Они су то заслужили својим четворогодишњим залагањем и остваривањем резултата на предметним такмичењима и спортским надметањима.  Они су понос школе. Надамо се да ће, у свом будућем опредељењу, студирању и раду, достојно представљати, осим својих породица, и Гимназију и град Кикинду.
Одувек се, сасвим оправдано, сматрало да будућност и развој друштва зависе од васпитања и образовања младих нараштаја. У Гимназији се негује та традиција и баштини вера да се  васпитањем и образовањем стварају основе за израстање различитих профила младих људи.
У времену у којем живимо потребно је још јаче нагласити важност и значај школства.
Са жељом да идући Дан Гимназије обележимо здрави, и у околностима другачијим од данашњих!

Мирјана Дражић, директор Гимназије